MARNYS Етерично масло от Мащерка 15 мл

Наличен
SKU
411265
28,60 лв.
Сподели

MARNYS
Етерично масло от Мащерка
15 мл

100% натурално маслото от Мащерка получено чрез парна дестилация от цветовете и листата на растението. Отличава се с съдържанието на линалол и пикантен и тревист силен аромат. Мащерката е широкоразпространена в кулинарията и билкарството. По-сладка е от Салвията и е по-пикантна от Ригана. Маслото от мащерка има бледо жълт до жълт цвят със силен билков аромат. Маслото от Мащерка регулира и балансира приоцеса на омазняване което го прави подходящо за хора с проблемна, мазна, акнеична и комбинирана кожа. Подпомага естествените защитни сили на организма и благоприятства нормалните процеси на имунната система.

Характеристики
Тип продукт: Натурален
Mарка: Marnys
Баркод: 8410885082299

Поради силната си концентрация, е препоръчително етеричното масло да се разрежда в растително масло или друга подходяща база преди употреба.
За кулинарни цели , винаги разгреждайте маслото в съотношение: 1-2 капки етерично масло към 250 г храна или течностмаксимум до 3 пъти на ден.
Маслото от мащерка е подходящо за подправяне на различни видове ястия, супи, местни продукти и сосове. 

Преди употреба направете тест за непоносимост (алегрична реакция):
Смесете 1 капка етерично масло с 1 супена лъжица студено пресован зехтин. Намажете на тила в основата на косата или около ямката на лакътя и покрийте с парче плат (марля). Изчакайте между 12 и 24 часа, за да видите дали ще се получи някаква негативна реакция като зачервяване, сърбеж или друго кожно неразположение. Ако откриете, че дадено етерично масло ви дразни, опитайте с подходящ заместител на етеричното масло.

Етерично масло от цветовете и листата на Мащерка (Thymus vulgaris).

Етеричните масла са концентрирани силни растителни екстракти, използването им в по-голямо количество не е препоръчително!
Да не се приема по време на бременност или кърмене.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: MARNYS Етерично масло от Мащерка 15 мл
Вашата оценка