MARNYS Етерично масло от Майорана 15 мл

Наличен
SKU
411264
18,90 лв.
Сподели

MARNYS
Етерично масло от Майорана
15 мл

100% натурално
маслото от Майорана, получено чрез парна дестилация на листата. Съдържа терпинен-4-ол, цис-сабинен хидрат и гама-терпинен. Майорната е широко разпространена кулинарна поправка. Листата на майорната отделят аромат при допир, който е остър и горчив с плодови нотки. Аромата и наподобява този на ругъна , но с по-мек, по-сладък вкус.  

Характеристики
Тип продукт: Натурален
Mарка: Marnys
Баркод: 8410885082220

Поради силната си концентрация, е препоръчително етеричното масло да се разрежда в растително масло или друга подходяща база преди употреба.
Масло от майорана има спазмолитично, диуретично и успокояващо действие. Подпомага естествените процеси на храносмилателната и отделителната системи. Благоприятства тонуса на организма при физически и психически натоварвания. Подходящо е за употреба от хора страдащи от различни видове стресови състояния, тъй като има успокояващо и заземяващо ухание. 
За кулинарни цели , винаги разгреждайте маслото в съотношение: 1-2 капки етерично масло към 250 г храна или течност максимум до 3 пъти на ден.
Може да добавяте към различни ястия, сокове, билкови запарки, салати и др. Майораната има подобен на ригана аромат, но с по-мек и по-сладък вкус. Може да се използва за ароматизиране на сосове, особено такива на доматена основа. Комбинира се добре с пресни и топени сирена, а може да се добавя и към плодови салати. В комбинация с черен пипер и хвойна се използва за овкусяване на месни яхнии, червени меса и дивеч.

Преди употреба направете тест за непоносимост (алегрична реакция):
Смесете 1 капка етерично масло с 1 супена лъжица студено пресован зехтин. Намажете на тила в основата на косата или около ямката на лакътя и покрийте с парче плат (марля). Изчакайте между 12 и 24 часа, за да видите дали ще се получи някаква негативна реакция като зачервяване, сърбеж или друго кожно неразположение. Ако откриете, че дадено етерично масло ви дразни, опитайте с подходящ заместител на етеричното масло.

етерично масло от Майорана (Origanum majorana), листа

Етеричните масла са концентрирани силни растителни екстракти, използването им в по-голямо количество не е препоръчително!
Да не се приема по време на бременност или кърмене.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: MARNYS Етерично масло от Майорана 15 мл
Вашата оценка