MARNYS Етерично масло от Дива мента 15 мл

Наличен
SKU
411262
11,20 лв.
Сподели

MARNYS
Етерично масло от Дива мента
15 мл

100% чисто етерично масло
, получено чрез парна дестилация от надземната част на дива или плоска Мента. Характеризира се със съдържанието на ментол, ментон и изоментон. Има освежаващо, ободряващо и въстановяващо действие. Благоприятства храносмилателните процеси, освежава дъха, може да се използва за ароматизиране на помещения, масажи или като добавка към вана. Стимулира ума, повишава концентрацията, подпомага нормалните процеси на имунната система. Маслото е безцветно до жълто-зеленикаво на цвят, с интензивен и освежаващ аромат и характерен наситен остър вкус. 

Характеристики
Тип продукт: Натурален
Mарка: Marnys
Баркод: 8410885082237

Поради силната си концентрация, е препоръчително етеричното масло да се разрежда в растително масло или друга подходяща база преди употреба.
Добавяйте 1-2 капки етерично масло към 250 г храна или напитка максимум до 3 пъти на ден.
Може да добавяте към различни ястия, сокове, билкови запарки, салати и др.
Преди употреба върху кожата или като добавка към вана, разредете 1-2 капки в 10 мл разтвор от растително масло. 
Не се препоръчва директно и интензивно вдишване (например парна инхалация) на етерични масла за повече от 15-20 минути. Не се отнася за вдишването на масла, разпръснати във въздуха чрез дифузер или арома лампа.
За най-добър резултат използвайте арома лампа между 30 и 60 минути, след което я изключете за същият период и редувайте, като не забравяйте да проветрявате помещението периодично. 

Преди употреба направете тест за непоносимост (алегрична реакция):
Смесете 1 капка етерично масло с 1 супена лъжица студено пресован зехтин. Намажете на тила в основата на косата или около ямката на лакътя и покрийте с парче плат (марля). Изчакайте между 12 и 24 часа, за да видите дали ще се получи някаква негативна реакция като зачервяване, сърбеж или друго кожно неразположение. Ако откриете, че дадено етерично масло ви дразни, опитайте с подходящ заместител на етеричното масло.

Етерично масло от дива мента (Mentha arvensis), надземна част.

Етеричните масла са концентрирани силни растителни екстракти, използването им в по-голямо количество не е препоръчително!
Да не се приема по време на бременност или кърмене.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.
Съхранявайте на хладно и сухо място, защитено от пряка слънчева светлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: MARNYS Етерично масло от Дива мента 15 мл
Вашата оценка