ЛАМИЗИЛ Спрей 1% Тербинафин при гъбични инфекции 15 г, GSK

Наличен
SKU
110137
18,50 лв.
Сподели

ЛАМИЗИЛ
1% Спрей за кожа, разтвор

Тербинафинов хидрохлорид
За лечение на гъбични инфекции

15 г
GSK

Ламизил 1% спрей е противогъбичен лекарствен продукт за приложение върху кожата. Действието му убива гъбичките, причинители на кожни инфекции. Прилага се за лечение на гъбички по краката и тялото, гъбички в ингивалните области и дрождеви инфекции на кожата като разноцветен лишей. 
Гъбичките по краката обикновено засягат и двата крака, но са възможни изключения. Най-често се появяват в областите между пръстите, извивката на крака, по долната или горната част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани
Гъбичките в ингивалните области се появяват по вътрешната част на бедрата в зоната на слабините. Обикновено се появяват и от двете страни като едната е по-силно засегната от другата. Възможно е да се разпространят към задната част или нагоре към стомаха. Появяват се също по сгъвките на тялото, особено ако в тях се задържа влага, като например гънките по гърдите или подмишниците. Инфекцията се изразява с обрив с ясно очертани граници придружен със сърбеж и/или мехури
Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякаде, но най-често се появяват по главата, врата, лицето или ръцете. Върху инфектираното място се появява червен обрив с формата на окръжност, възможна е поява на лющене и сърбеж. 
При появата на разноцветен лишей (pityriasis versicolor), кожата започва да се лющи след което се обезцветява поради загубата на кожен пигмент. Петната изпъкват предимно през лятото, когато кожата потъмнява естествено от слънцето. Обикновено се появяват по торса, врата и ръцете. Възможно е да се възобновяват в продължение на месеци, особено в по-топлите месеци и наличие на влага (изпотяване). 

Характеристики
Баркод: 3800132251281

Преди употреба прочетете внимателно листовката.
Ако не сте сигурни за причинителя на Вашата инфекция, консултирайте се с вашия лекар или фармацефт преди да приложите Ламизил спрей. 

Нанасяйте Ламизил спрей 1-2 пъти дневно в зависимост от вида на инфекцията.
Нанасяйте върху засегнатите участъци на предварително почистена и подсушена кожа.
За да избегнете разпространение на инфекцията, винаги измивайте ръцете си след контакт със засегнатия участък и след прилагане на спрея.
Изпръскайте количество достатъчно да навлажни изцяло засегнатата зона и прилежащите я участъци. Състоянието на кожата ще започне да се подобрява след няколко дни, но пълното възстановяване, след като инфекцията е премахната, може да продължи до 4 седмици. 
Ако след двуседмична употреба не забележите признаци на подобрение се консултитайте с Вашия лекар или фармацефт.

Приложение и продължителност на лечението:
При гъбички по краката: 1 път дневно в продължение на 1 седмица. 
При гъбички в ингивалните области: 1 път дневно в продължение на 1 седмица.
При гъбички по тялото: 1 път дневено в продължение на 1 седмица.
При разноцветен лишей: 2 пъти дневно в продължение на 1 седмица. 

Активно вещество: Тербинафинов хидрохлорид. 1 г спрей съдържа 10 мг тербинафинов хидрохлорид. 
Други съставки: пречистена вода, етанол 96%, пропилен гликол (Е1520), макроголов цитостеарилетер.

Описаният състав е актуален към момента на публикуване, винаги проверявайте опаковката на продукта.

Продукт само за външна употреба!
Съд по налягане! Да не се излага на директна слънчева светлина и температури над 50° C. Да не се пробива или изгаря дори след употреба!
Избягвайте контакт с очите. В случай на такъв изплакнете незабавно с течаща вода. Ако дискомфорта продължи, потърсете лекарска помощ. 
Не вдишвайте!
Съхранявайте на сухо и проветриво място при температури под 25° C.
Съхранявайте на място недостъпно за деца.
Не използвайте след изтичане срока на годност отбелязан върху опаковката. Срока на годност отговаря на последния ден от посочения месец. 




Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: ЛАМИЗИЛ Спрей 1% Тербинафин при гъбични инфекции 15 г, GSK
Вашата оценка