BOTALIFE Масло от розмарин 10 мл

Наличен
SKU
190109
34,00 лв.
Сподели

Botalife
Масло от розмарин
10 мл.

Розмаринът от хилядолетия се използва в народната медицина за подобряване на паметта, успокояване на храносмилателни проблеми, облекчаване на мускулни болки. С антиоксидантна стойност по ORAC – 3.300 розмаринът е мощен антиоксидант, благодарение на карнозолът, който има антиракови и противовъзпалителни свойства. Карнозолът атакува избирателно клетките, като не засяга здравите клетки. Маслото от розмарин понижава ефекта на възпаление и балансира нивата на андроген и естроген в тялото; понижава нивото на дихидрокситестостерон и подобрява растежа на косата и здравето на простата. намалява риска от рак; повишава нивото на фактора за растеж на нервите при нарушена нервна тъкан. Маслото от розмарин изостря ума, засилва имунната система, помага при респираторни инфекции, стоматологични проблеми, главоболие и мускулни крампи. Подмладява кожата, помага при стрии и белези, намалява целулита. То е естествен инсектицид и репелент.

Характеристики
Тип продукт: Натурален
Mарка: Botalife
Баркод: 8697755670286

За вътрешен прием: 3-5 капки от маслото се смесват с малко мед и се разтварят в 1/2 чаша топла вода. Препоръчителен прием 2 до 3 пъти дневно.

Маслото от розмарин е отличен мозъчен и нервен тоник – разтрийте капки масло по дланите си и вдишайте. Може да се прилага за превенция и забавяне на болестта на Алцхаймер.

Засилване на имунната система. Масаж с маслото и вдишване на пари понижават нивата на кортизола, а това помага за изчистване на свободните радикали. Добавете няколко капки от розмарина в масло-носител и разтрийте лимфите от центъра на гърдите към подмишниците, след това врата и краката – от стъпалата към слабините.

Антисептични и антиспазмолитични свойства - помага при респираторни инфекции, грип, простуди, бронхиална астма, облекчава кашлица и алергии – масажирайте гърдите и гърлото с 1 – 2 капки от маслото през няколко часа.

При главоболие, болки в мускулите, артрит и ревматизъм – втрийте една капка масло на проблемното място.

Подобрява телесната циркулация при мускулни схващания (крампи) и студени краиници или мускулна отпадналост чрез масажиране на засегнатите области с маслото.

Маслото има астрингентни и антибактериални свойства и е от полза при стоматологични проблеми като зъбен камък, кариеси, гингивити и хигиена на устната кухина.

При стомашночревни смущения като газове, подут стомах, спазми, запек – смесете няколко капки розмарин с масло-носител и разтрийте корема.

Против целулита – 2 капки розмарин се смесват с 3 ч. л. бадемово масло. За по-добър ефект масажирайте ежедневно проблемните зони.

Премахване на стрии и белези – масажирайте белегът с розмарин и кокосово масло до пълното му изчезването.

Изчистване на акне – като мощен дезинфектант и антисептик розмаринът помага при третиране на акне и хронични кожни проблеми, като дерматити, екзема, псориазис.

Подмладява кожата – отстраняват се бръчки, петна и торбички под очите.

 

Противопоказания:
Да не се приема от епилептици, хипертоници, бременни и деца под 4 г. Консултирайте се със специалист преди да прилагате за по-големи деца.
Да се съхранява на място недостъпно за деца!
Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: BOTALIFE Масло от розмарин 10 мл
Вашата оценка