БОЛГАРИ Закваска за Пробиотичен йогурт 1 г/7 сашета
Наличен
SKU
590109
7,10 лв.
Закваска Болгари
за пробиотичен йогурт
Характеристики
Тип продукт: | Натурален |
---|---|
Баркод: | 3800223100511 |
Съдържанието на опаковката се добавя към 1 до 3 литра сварено и след това охладено до 42°С мляко. Разбърква се до пълното му разтваряне, след което се налива в подходящи съдове. Ферментацията се провежда при температура 40°-42°С, за 5-6 часа, без разбъркване. След изтичане на времето, киселото мляко се охлажда до 200°C (стайна температура), след което се съхранява в хладилник при +2° до +6°С. Ако имате уред за приготвяне на кисело мляко прочетете инструкцията на производителя. Дозировка: едно саше може да закваси до 3 литра мляко.
1 саше: не по-малко от 10⁸ живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacilllus gasseri и Lactobacillus rhamnosus, изолирани от екологично-чисти райони. Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветители.
Специални условия на съхранение: при температура от +8°С до минус 60°С. Не се допуска съхранение на отворено саше.
Напишете вашето мнение