БОЛГАРИ Закваска за домашно кисело мляко 7 сашета
- Закваска за домашно кисело мляко
- Съдържа 2 вида живи млечно-кисели бактерии
- Образува плътна и гладка текстура
- Превъзходен вкус и аромат
- Без добавки и консерванти
- 1 саше за заквасване на до 3 литра мляко
- 7 сашета
БОЛГАРИ Закваска за домашно кисело мляко. Със закваската Болгари можете лесно да приготвите кисело с плътна и гладка текстура и превъзходен вкус в домашни услови. Съдържа живи полезни млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophillus. Подпомага храносмилането и възстановяването на полезната микрофлора в стомашно-чревния тракт. Полезните бактерии в киселото мляко съдействат за повишаване на имунитета, понижаване нивата на лошия холестерол, разграждането на лактозата и прочистването на организма от шлаки и токсини. С една закваска може да получите от 1 до 3 литра продукт с превъзходен вкус и качество без добавки и консерванти. Киселото мляко приготвено с закваска Болгари притежава млечно-кисел аромат, плътна и гладка текстура и моеко послевкусие.
Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти и оцветители.
Характеристики
Тип продукт: | Натурална |
---|---|
Баркод: | 3800223100412 |
1. Сварете подходящото за заквасване мляко и охладете до температура около 40 °C.
2. Разбъркате съдържанието на 1 пакетче в малко количество мляко (около 50 мл).
3. Смесете с останалото количество от млякото.
4. Разделете заквасеното мляко в съдове и го покрийте с подходящ топлозадържащи материали или го поставете в уред за приготвяне на кисело мляко. Оставете млякото да се закваси за около 5-6 часа без да го разбърквате. В зависомост от количеството мляко и температурните условия, времето може да се удължи до 8-10 часа или повече.
5. Поставете готовото мляко в хладилник и консумирайте охладено.
Състав на едно саше:не по-малко от 10⁸ живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от екологично-чисти райони. Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветители.
Съхранявайте при температура от +8° С до -6°С.
Не съхранявайте отворени сашета.