Елдата или гречката са семенца от растение от семейството на лапада. Родината на елдата е Индия, но е особена популярност в Русия. От нея се приготвят сладки и солени ястия, включително и бебешки каши. При готвене набъбва и се разпуква, има ядков вкус и аромат. Тя не съдържа глутен и е особено подходяща за хора на безглутенова диетотерапия. Сварената елда може да добавяте към супи или основни ястия, да използвате като гарнитура, да прибавите към салати или да си приготвите десерт със сушени плодове и ядки. Брашното от елда е отличен сгъстител за супи, подходящо е и за приготвяне на палачинки и сладкиши. Сертифициран биологичен продукт.
Хранителна стойност за 100 г:
Енергийна стойност 1646,7 кДж/389,4 ккал
Мазнини 3,4 г
- наситени мастни киселини 0,7 г
Въглехидрати 71,5 г
- захари 0 г
Влакнини 10 г
Белтъци 13,2 г
Сол 0 г
Характеристики
Тип продукт: | Био сертифицирана |
---|---|
Mарка: | BIO Klasa |
Баркод: | 3800225470032 |
Измийте и почистете елдата.
Сварете елдата в съотношение 1:3 (1 част елда към 3 части вода) за около 10-15 минути.
Готова е, когато зрънцата се разпукат, набъбнат и омекнат.
100% био елда (гречка)
Съхранявайте на сухо и прохладно място при стайна температура.
Напишете вашето мнение