БАЛЕВ БИО Цели какаови зърна 250 г

Наличен
SKU
590072
11,80 лв.
Сподели

Балев БиО
Био цели какаови зърна
250 г


Органично отглеждани. Направени от сурови какаови зърна. Какаовите зърна не съдържат захар, но съдържат белтъчини, мазнини, въглехидрати, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини В, витамин С, витамин Е и много други полезни съставки. Високото съдържание на магнезий увеличава силата на сърдечния мускул, намалява кръвосъсирването, регулира кръвното налягане и намалява вероятността от образуване на кръвни съсиреци и инсулти. Също подсилва артериите и вените, намалява менструалните симптоми и подпомага детоксикацията. Какаовите зърна се смятат за силен антидепресант и анти - стресово средство. Оказват положителен ефект на мозъчната дейност. Високата концентрация на антиоксиданти е по-голяма отколкото във всяка друга храна. Какаовите антиоксиданти са много стабилни и лесно се усвояват от човешкия организъм (стигат до клетките за 30 минути).

Характеристики
Тип продукт: Био сертифициран
Mарка: Balev Bio
Баркод: 3800151500278

28 г (около 2 супени лъжици дневно)
Подходящи за директна консумация или в комбинация с плодове, мюсли, като добавка към шейкове и десерти. Бъдете внимателни когато ядете счуканите какаови зърна и избягвайте консумацията на млечни продукти, за да извлечете максимално ползите от какаото.
Доказано е, че млечните продукти блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.

био цели какаови зърна

Хранителни стойности за 100 г:
Енергия 2437 кДж/585 ккал
Мазнини 51,6 г
- наситени мастни киселини 30,2 г
Въглехидрати 6 г
- захари 1,5 г
Белтъци 12,4 г
Сол 0,15 г
Влакнини 23,4 г

Съхранявайте на сухо и хладно място.
Не превишавайте препоръчителния дневен прием.
Какаото е стимулант за нервната система и прекалената консумация може да доведе до тревожност, безсъние и проблеми със сърдечната дейност.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: БАЛЕВ БИО Цели какаови зърна 250 г
Вашата оценка