- Желиращ агент от червени морски водорасли
- С висока желираща способност
- Идеален заместител на желатина
- Био продукт
- Без глутен
- Веган
- 30 г
ARCHE АГАР-АГАР Желиращ, растителен агент без глутен. Арче Агар-агар е чисто растително вещество за желиране, извлечено от червени морски водорасли. Притежава много висока желираща способност - 5 грама агар агар заместват 6 листа желатин. Подходящ за приготвяне на супи, плодови жeлета, плодови кремове, кремове за торти, подходящ за веган крем карамел и други.
Сертифициран био продукт, без глутен!
Характеристики
Тип продукт: | Био сертифицирана |
---|---|
Mарка: | Arche |
Баркод: | 4020943232104 |
Плодови пасти за мазане: 1 равна чаена лъжичка агар агар (приблизително 3 г) за 500 г плодове
Желе (твърдо): 2 чаени лъжички агар агар (приблизително 5 г) за 500 мл плодов сок
Желатинов заместител на кремове, пълнежи за торта и други: 2 чаени лъжички агар агар (приблизително 5 г) за 500 мл течност (еквивалентни на 6 листа желатин).
Приготвяне:
Смесете агар агар с пюре от плодове, плодов сок или друга течност като се уверите, че няма бучки.
Оставете да заври, като разбърквате непрекъснато, и оставете да къкри за 2 до 10 минути в зависимост от вида на плодовете.
За течности, които трябва да останат студени (например кремове за торта на базата на сметана), смесете агар агар с малко вода или сок, оставете да заври и гответе за 2 минути, като разбърквате непрекъснато.Разбъркайте сместа в студения крем с телена бъркалка.
Забележка:
Киселинните храни могат да повлияят на силата на желиране. За най-добри резултати, опитайте рецептата като вземете 1 с.л. от загрятата смес и я оставете върху студена повърхност. Ако сместа не се втвърди до няколко минути, добавете още от желатина и оставете да къкри още няколко минути.
При кипене може да получите полъх на водорасли, но това се разсейва по време на готвене и не може да се вкуси в храната.
Желиращ агент: Агар Агар*
*От биологично земеделие
Съхранявайте на сухо и проветриво място!