МЕЗИМ ФОРТЕ 10000 Храносмилателни ензими 20 устойчиви табл.

Наличен
SKU
110395
8,80 лв.
Сподели

МЕЗИМ ФОРТЕ 10000
Храносмилателни ензими
20 устойчиви таблетки

Мезим Форте стомашно-устойчиви таблетки за подпомагане на храносмилането. Съдържа ензими от свински панкреас (панкреатин) и се прилага за заместване на храносмилателни ензими при нарушено храносмилане, в резултат на намалена или липсваща функция на панкреаса. Продължителността на приложение на Мезим Форте е неограничена и съответства на продължителността на заболяването. 

Характеристики
Баркод: 4013054003442

Преди употреба прочетете внимателно листовката.
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителна дневна доза: от 2 до 4 таблетки дневно по време на хранене (еквивалентно на 20 000-40 000 единици липаза на хранене). Таблетките трябва да се поглъщат цели с достатъчно количество течност (вода или сок).
Дозировката се определя от тежестта на съществуващото храносмилателно нарушение.

Необходимата доза може да е още по-висока. По-голямо увеличение на дозата може да се извършва само под лекарско наблюдение и цели подобряване на симптомите (напр. мазни обемни изпражнения, коремна болка).
Не трябва да се надвишава дневна ензимна доза от 15 000 - 20 000 единици липаза на килограм телесно тегло. Особено при пациенти с кистична фиброза, дозата ензими не трябва да бъде по-висока от тази, необходима за достатъчна абсорбция на мазнини.
Дозировката при деца трябва да се определи от лекар.

Активно вещество: Една стомашно-устойчива таблетка съдържа 80 мг- 111,111 мг панкреатин (свински панкреасен прах, porcine pancreas powder), еквивалентен на не по-малко от следната активност:
- Липаза (Lipase) 10000 Ph. Eur. Units/таблетка
- Амилаза (Amylase) не по-малко от 7500 Ph. Eur. Units/таблетка- Протеази (Proteases) не по-малко от 375 Ph. Eur. Units/таблетка
- Панкреасният прах се произвежда от свинска панкреасна тъкан.

Други съставки в сърцевината на таблетката: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кросповидон, колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат (Ph. Eur.) (растителен).
Други съставки в обвивката на таблетката: ипромелоза, съполимер на метакриловата киселина - етил акрилат (1:1 дисперсия) 30%, триетилов цитрат, талк, симетикон емулсия, състояща се от симетикон, метилцелулоза, сорбинова киселина (Ph. Eur), вода; макрогол 6000, кармелоза натрий, полисорбат 80 (растителен), азорубин (оцветители Е 122), титанов диоксид, натриев хидроксид. 

Описаният състав е актуален към момента на публикуване, винаги проверявайте опаковката на продукта.

Да не се приема при наличие на алергия към панкреатин, свински продукти, азорубин (Е 122) или към някоя от останалите съставки.
Да не се приема при остро възпаление на панкреаса или изострено хронично възпаление на панкреаса по време на активната фаза на болестта. Понякога е целесъобразно приложението на лекарството във фазата на възстановяване с диета (лека храна), ако нарушеното храносмилане продължава.
Абсорбцията на фолиева киселина може да се понижи от приема на лекарствени продукти, съдържащи панкреатин.
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. (виж точка 4 от приложената листовка)
Да не се превишава препоръчителната дневна доза. 
Съхранявайте на сухо и проветриво място при температури под 30°С.
Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и други източници на топлина. 
Съхранявайте на място недостъпно за деца. 

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: МЕЗИМ ФОРТЕ 10000 Храносмилателни ензими 20 устойчиви табл.
Вашата оценка