ЕФЕРАЛГАН Сироп за бебета и деца 90 мл

Наличен
SKU
110020
6,20 лв.
Сподели

ЕФЕРАЛГАН®
за деца 30 mg/ml перорален разтвор.
парацетамол 30 mg/ ml
Перорално приложение с мерителна лъжичка.

Показания: Симптоматично лечение на болка с лек до умерен интензитет и/или фебрилни състояния при деца с тегло от 4 до 32 кг (или около 1 месец до 12 години). За деца от 1 до 3 месеца се отпуска по лекарско предписание. За възрастни и деца над 3 месеца се отпуска без лекарско предписание.

Преди употреба прочетете листовката.

Характеристики
Баркод: 3585553472643

Преди употреба внимателно прочетете листовката.

За деца 10 до 15 мг/kг на всеки 4 до 6 часа, до максимална дневна доза 75 мг/kг/ден.
Максималната дневна доза не трябва да надвишава 75 мг/кг.
Минималният интервал между всеки прием е 4 часа.

Градуираната мерителна лъжичка, показваща 4-8-12-16 Kg (с деления на всеки килограм), подсигурява при всеки прием да се дава правилната доза в зависимост от теглото на детето.
Например:

от 4 до 16 kг: използвайте мерителната лъжичка, съответстваща на теглото на детето.
Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа.
от 16 до 32 кг: първо напълнете мерителната лъжичка до делението 16 кг и след това допълнете изискващото се количество като напълните лъжичката втори път, докато се достигне теглото на детето. Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа.
Приблизителните възрастови интервали, съотнесени към теглото, са дадени само ориентировъчно.
Внимание: Използвайте само приложената мерителна лъжичка, тъй като тя е специално предназначена за употребата на този лекарствен продукт. Не трябва да използвате друго изделие за дозиране.

Да се приема в чист вид или разтворен в малко количество вода, мляко или плодов сок.
Натиснете и завъртете специалната, безопасна за деца капачка, за да отворите бутилката.
Затваряйте бутилката след всяка употреба.
Освен това, ако температурата надвишава 38,5°С, предприемете следните действия докато изчаквате идването на Вашия лекар:

- съблечете детето
- дайте на детето да пие течности
- намалете отоплението

Честота на приема
Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската.
При деца е необходим регулярен интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта.
В случаи на тежко бъбречно заболяване (тежка бъбречна недостатъчност) интервалът между приемите трябва да бъде променен по схема в зависимост от креатининовия клирънс. 

Продължителността на лечението се ограничава:
до 5 дни в случай на болка
до 3 дни в случай на треска/фебрилитет

Ако болката продължава повече от 5 дни, или фебрилитетът за повече от 3 дни, ако симптомите станат по-тежки или се развият други такива, не продължавайте с лечението, без да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

 

 

Съдържа: парацетамол 30 мг
Помощни вещества: макрогол 6000, разтвор на захароза, захарин натрий, калиев сорбат, лимонена киселина безводна, карамел-ванилов аромат, пречистена вода.

 

Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете този лекарствен продукт, когато той Ви е информирал, че имате непоносимост към определени захари.

Не приемайте Ефералганза деца
- ако сте алергични към парацетамол, пропацетамол хидрохлорид (предлекарство на парацетамол), или към някоя от останалите съставки на това лекарство.
- ако страдате от тежко чернодробно заболяване.
Консултирайте се с Вашия лекар незабавно в случаи на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза.

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Ефералган за деца, ако имате или страдате от:
- чернодробна недостатъчност, включително синдром на Gilbert (наследствено заболяване, което се характеризира с повишаване на билирубина в кръвта);
- тежка бъбречна недостатъчност;
- глюкозо-6-фосфат дехидрогеназна недостатъчност;
- хроничен алкохолизъм;
- хронично недохранване, анорексия (загуба на апетит), кахексия (крайна степен на изтощаване на организма), булимия (хранително разстройство);
- дехидратация (обезводняване), хиповолемия (състояние, при което е намален обема на плазмата в кръвта).
Не се препоръчва консумацията на алкохол по време на лечението.

Честата дългосрочна употреба на аналгетици може да причини или влоши главоболие. Ако страдате от хронично главоболие и сте приемали аналгетици най-малко през ден за по-дълго от 3 месеца, не трябва да увеличавате дозата на аналгетиците, а да се консултирате с Вашия лекар.

Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза (виж раздела за

Други лекарства и Ефералган за деца
Трябва да кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Обърнете специално внимание, ако приемате някое от следните лекарства: фенитоин, пробенецид, салициламид, ензимни индуктори (напр., но не само: барбитурати, изониазид, карбамазепин, рифампин и етанол), антикоагуланти.
Съществува риск от промяна в киселинността на кръвта и другите телесни течности в тялото (метаболитна ацидоза с голяма анионна разлика) при едновременното използване на парацетамол с флуклоксацилин, особено при определени групи пациенти с риск, например пациенти с тежко бъбречно увреждане, сепсис, недохранване и хроничен алкохолизъм.
Информирайте Вашия лекар, ако приемате флуклоксацилин.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Ако е необходимо, Ефералган може да се прилага по време на бременност. Трябва да използвате най-ниската възможна доза, която намалява болката и/или сваля температурата и за възможно най-кратко време. Свържете се с Вашия лекар или акушерка, ако болката и/или температурата не са намалели или ако трябва да приемате лекарството по често.

Шофиране и работа с машини
Това лекарство не повлиява или повлиява пренебрежимо способността за шофиране и работа с машини.

Ефералган за деца съдържа захароза, пропилен гликол (E1S20).
Това лекарство съдържа 0,67 gr захароза от 4 kg от мерителната лъжичка. Това трябва да се има в предвид при пациенти със захарен диабет. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да приемете този лекарствен продукт.

Това лекарство съдържа 146 mg пропиленгликол (Е1520) на 100 ml перорален разтвор, които са еквивалентни на 3,9 mg/kg/day. Ако Вашето бебе е на възраст под 4 седмици, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да му приложите това лекарство, и по-специално ако на бебето се прилагат други лекарства, които съдържат пропиленгликол или етанол.

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
При децата е задължително да се спазва дозировката, която се определя в зависимост от теглото на детето.
За да избегнете риска от предозиране, проверете дали съпътстващите лекарства (по лекарско предписание и без лекарско предписание) съдържат парацетамол.
Приблизителната възраст е дадена само ориентировъчно, в зависимост от теглото на детето. Ако не знаете теглото на детето, претеглете го, за да приложите най-подходящата доза.
Съществуват различни лекарствени форми на парацетамол, така че лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ефералган за деца
Консултирайте се незабавно с лекар в случаи на предозиране или инцидентно отравяне.

Ако сте пропуснали да приемете Ефералган за деца
Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
- В редки случаи могат да се появят кожни обриви, зачервяване на кожата или алергични реакции под формата на внезапно подуване на лицето или шията или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане, пурпура (червени петна по кожата).
- В много редки случаи са докладвани сериозни кожни реакции, като остра генерализирана екзантематозна пустулоза (остър кожен обрив), токсична епидермална некролиза (потенциално животозастрашаващо кожно заболяване), синдром на Стивънс-Джонсън /алергични реакции, включващи сериозни кожни обриви, висока температура и увеличени лимфни възли). Ако това се случи, незабавно прекратете лечението, информирайте Вашия лекар и не давайте повече лекарства, които съдържат парацетамол.
- В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на белите кръвни клетки или някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. Ако това се случи, консултирайте се с Вашия лекар.
- В изключително редки случаи са докладвани диария, абдоминална болка.
- В изключително редки случаи е докладвано повишаване на чернодробните ензими.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца при температура под 25 градуса.
Не използвайте това лекарство след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.
Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Срок на годност след първо отваряне: 3 месеца.

 

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: ЕФЕРАЛГАН Сироп за бебета и деца 90 мл
Вашата оценка
Правото на отказ и връщане за този продукт не се прилага, тъй като продуктът попада в законовите изключения по чл. 57 от ЗЗП. За повече информация виж "Общите условия"