MARNYS БИО Етерично масло от Камфор 10 мл

Наличен
SKU
411263
25,70 лв.
Сподели

MARNYS
БИО Етерично масло от Камфор
10 мл

100% чисто етерично масло
, извлечено чрез парна дестилация от листа на Камфорово дърво (Равинстара). Подпомага имунната система и нормалното функциониране на тялото, стимулира умствената дейност и има ревитализиращо и въстановяващо действие. Има високо съдържание на  1,8-цинеол (между 40% и 65%) който има антибактериално действие. Маслото от Равинстара се характеризира с прозрачен до бледожълт цвят, силен билков, камфоров, евкалиптов аромат със свеж и леко остър вкус. 

Характеристики
Тип продукт: Био сертифицирана
Mарка: Marnys
Баркод: 8410885090225

Поради силната си концентрация, е препоръчително етеричното масло да се разрежда в растително масло или друга подходяща база.
Добавяйте 1-2 капки етерично масло към 250 г храна или напитка веднъж денвно
Може да добавяте към различни ястия, сокове, билкови запарки, салати и др.
Преди употреба върху кожата или като добавка към вана, разредете 1-2 капки в 10 мл разтвор от растително масло. 
Не се препоръчва директно и интензивно вдишване (например парна инхалация) на етерични масла за повече от 15-20 минути. Не се отнася за вдишването на масла, разпръснати във въздуха чрез дифузер или арома лампа.
За най-добър резултат използвайте арома лампа между 30 и 60 минути, след което я изключете за същият период и редувайте като не забравяйте да проветрявате помещението периодично. 

Преди употреба направете тест за непоносимост (алегрична реакция):
Смесете 1 капка етерично масло с 1 супена лъжица студено пресован зехтин. Намажете на тила в основата на косата или около ямката на лакътя и покрийте с парче плат (марля). Изчакайте между 12 и 24 часа, за да видите дали ще се получи някаква негативна реакция като зачервяване, сърбеж или друго кожно неразположение. Ако откриете, че дадено етерично масло ви дразни, опитайте с подходящ заместител на етеричното масло.

Етерично масло от листа на камфорово дърво (Cinnamomum camphora).

Етеричните масла са концентрирани силни растителни екстракти, използването им в по-голямо количество не е препоръчително!
Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база, а също и преди добавяне към вана.
Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител за балансирано хранене.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Съхранявайте на хладно и сухо място, защитено от пряка слънчева светлина.
Пазете на място недостъпно за деца.
Ако сте бременна или кърмите, преди употреба задължително се консултирайте със специалист или лекуващия Ви лекар.
Да не се съхранява при температури над 30ºC.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: MARNYS БИО Етерично масло от Камфор 10 мл
Вашата оценка
Правото на отказ и връщане за този продукт не се прилага, тъй като продуктът попада в законовите изключения по чл. 57 от ЗЗП. За повече информация виж "Общите условия"