beauty_blender_1
04.07.2018

Бюти блендер

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Не, няма нищо общо с нарязване, пасиране, разбиване. Това е модерен аксесоар за нанасяне на грим и ако сте от дамите, които всеки ден се гримират почти професионално, вероятно вече знаете какво е бюти блендер.

Малката гъбка за гримиране

Всъщност – наричаме го гъбка съвсем условно. Бюти блендерът се държи доста различно от гъбите, използвани за нанасяне на фон дьо тен преди него.

Роден е от стремежа на професионална американска гримьорка към перфектно полагане на различни кремообразни продукти на лицата на звездните ѝ клиенти. След известен период на експериментиране, тя създала гъбката с ергономична форма на яйце (или капка). Била от мека материя с фини пори и след намокряне давала невероятно гладко и равно покритие с фон дьо тен, което осигурявало напълно естествен вид на лицето.

Освен с кремообразни продукти, бюти блендерът се справя отлично и с прахообразни, дори с компактни, като не просто ги разнася, но и ги смесва и фиксира добре.

Обикновено се продава в по-голям и по-малък размер, като малките се използват за по-фини довършителни манипулации около очите, носа, за червилото върху устните.

Може да е изработен от латекс или силикон. Някои модели в широката си част имат скосяване. Толкова е голям, че можете да го обхванете с една ръка.

beauty_blender

Как да използвате бюти блендера

Преди да започнете, намокрете гъбката добре с няколкократно изстискване под течаща вода. Накрая я изстискайте хубаво – да остане по-скоро влажна. Дръжте пред себе си купичка с вода за доовлажняване, ако пресъхне по време на работа.

Нанесете малко от продукта върху желаната зона и с леко потупване го разнесете с бюти блендера. Правете го с леки, фини, кръгообразни движения, без натиск. Когато потупвате с него, имате усещане, че той лекичко отскача от лицето. С всяко потупване продуктът изпълва порите и се фиксира. Ако се налага някъде да има повече продукт, повторете процедурата само в избраната зона.

Върху деколтето, шията, брадата, бузите и челото работете с широката страна. Тесния връх използвайте да фиксирате фон дьо тена около носа, устните, около очите .

С него можете да нанасяте всичко – хайлайтър, коректор, руж. Чудесно се получава основата за грима, контурирането на овала. Опитните момичета го използват дори за нанасяне и преливане на сенките.

С бюти блендер бързо и лесно можете да освежите вида си. Достатъчно е да го навлажните и да минете с леко потупване лицето си.

Как да поддържате вашия бюти блендер

В повечето случаи той трябва да е влажен, когато го използвате. Освен ако на него не пише, че може да се използва и сух, не правете експерименти – резултатът ще е лош и ще изхабите много от козметичния продукт.

Ако се гримирате всеки ден, по-добре го почиствайте всеки ден. Може да си купите специален продукт, но и няколко капки мек шампоан и топла вода ще ви свършат работа. Оставяйте го да изсъхне добре и го дръжте в пликче от дишаща материя, за да не мухляса.

Колкото и грижливо да се отнасяте с него, сменяйте го най-много на три месеца.

 

 

Етикети:

Сподели:

Остави коментар