ZOYA
НЕОБРАБОТЕНО
БИО КАКАОВО МАСЛО
250 Г
Какаовото масло (theobroma oil) е светложълта, ядлива и натурална мазнина на какаовото зърно. Извлича се от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, какаов прах, мехлеми, продукти за тяло. Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене - 34-38С. Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. То е известно и като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Използва се при третиране на бръчки около очите, врата, ъгълчета на устните. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага от кожата. Често се препоръчва за третиране на кожни проблеми. Може да се добавя в шейкове, десерти, сладолед или ръчен шоколад.
Характеристики
Тип продукт: | Био сертифициран |
---|---|
Mарка: | Zoya |
Баркод: | 3800231692787 |
Добавете разтопено на водна баня какаово масло към шейкове, смутита и други напитки, за да придадете шоколадов аромат и плътна текстура.
Използвайте за приготвяне на шоколадови заливки или сурови десерти.
Комбинира се чудесно с кокосово масло.
Био какаово масло извлечено от какаови зърна сорт Criollo.
Хранителни стойности за 100 г:
Енергийна стойност 3700 кДж/900 ккал
Мазнини 99,4 г
- наситени мастни киселини 65,23 г
Въглехидрати 0,1 г
- захари 0 г
Белтъчини 0,17 г
Сол 0 г