BALVITEN
Пълнозърнеста смес за приготвяне на хляб Роял
400 г
Балвитен пълнозърнеста смес за приготвяне на хляб Роял. Подходяща за ръчно месене и приготвяне в хлебопекарна. Специално разработена за хора на безглутенова диетотерапия.
Не съдържа глутен, лактоза и яйца.
Характеристики
Mарка: | Balviten |
---|---|
Баркод: | 5907653102684 |
Начин на приготвяне:
Към пълнозърнеста смес Роял 400 г добавете 4 г суха мая или 13 г прясна мая, 360 мл топла вода, 3 супени лъжици олио, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол.
Старателно се смесете всички съставки.
Изсипете в предварително намаслена форма готовото тесто, покрийте със суха кърпа и оставете на топло място (приблизително 25 °C) за около 45 минути.
Тестото трябва да увеличи обема два пъти. Преди да сложите тестото във фурната леко намокрете повърхността на хляба с вода.
Печете в продължение на 40-45 минути при температура 220 °C.
Оставете хляба да изтине във формата за печене.
Приготвяне в хлебопекарна:
Към пълнозърнеста смес Роял 400 г добавете 4 г суха мая или 13 г прясна мая, 360 мл топла вода, 3 супени лъжици олио, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол.
Изсипете всички съставки в машината за печене на хляб.
Стартирайте програма "без глутен".
царевично нишесте, оризово брашно, декстроза, царевично брашно, слънчоглед, ленено семе, соеви протеини, картофено нишесте, сгъстител: целулоза, оризово нишесте, пребиотик: картофени фибри, инулин.
Хранителни стойности на 100 г:
Енергия 1590 кДж/379 ккал
Протеин 5,66 г
Въглехидрати 74,3 г
- захари 3,3 г
Мазнини 5,1 г
- наситени мастни киселини 0,6 г
Фибри 4,8 г
Натрий 0,03 г
Сол 0,09 г
Съхранявайте на сухо и хладно място.