GEO Конопена торбичка за покълване

Наличен
SKU
760014
19,30 лв.
  • Конопена торбичка
  • За покълване на зърнени и бобови
  • За приготвяне на ядково мляко
  • 18 х 28 см
Сподели

GEO Гео Торбичка за покълване, направена от жилав, нетретиран, суров коноп, който е много дълготраен. Размери 18x28. Лесна за употреба – просто напълвате със семената и закачате. Може да я оставите в купичка или върху парче плат, след като спре да капе. Разширява се и се свива в зависимост от количествата, които искате да покълнете. Дишащата материя осигурява добро съхранение на вече готовите кълнове. Подходяща е също за приготвяне на ядково мляко.
Перфектна за покълване на зърнени и бобови като леща, грах, нахут, мунг, адзуки, пшеница, ечемик, ръж, камут, фъстък, киноа, празлук, слънчоглед. Включително и особено трудните за отглеждане желатинови семена (тези, които образуват гел при намокряне) като рукола и кресон. Може да отглеждате и зеленолистни кълнове като репичка и люцерна, ако я развиете така, че да влиза повече светлина.
Повечето хора погрешно приемат, че най-добрият начин за покълване е с буркани. Всъщност, оказва се, че голяма част от проблемите на хората, които са нови в отглеждането на кълнове, идват именно от използването на буркани. Да си го кажем направо – бурканите не са предвидени за градинарски дейности. И дори и по-опитните да имат успех с тях, това обикновено се ограничава до няколко основни вида семена.

Характеристики
Mарка: Geo

Преди употреба стерилизирайте торбичката, като я обърнете наопаки и я поставите във вряща вода за 5 мин. Снабдете се със семена, които са специално предвидени за покълване – насипните, които се продават за директна консумация (варене) обикновено дават проблеми. Накиснете семената в буркан за една нощ (около 8 часа). На сутринта ги изсипете в мократа, предварително измита торбичка и стегнете с връвта. Изплакнете като потопите торбичката в купа с вода и оставите поне за 1 минута. Закачате на кука – може да използвате и сушилня за съдове. Промивайте торбичката с кълновете веднъж на ден – горе-долу веднъж на 12 часа. Необходимо е просто да я потопите във вода за половин или една минута. До 5-10 дни ще получите пресни, хрупкави кълнове. Когато са готови, преместете ги в удобен съд или поставете цялата торбичка в хладилника, където могат да издържат до 2 седмици. След като приключите, обърнете наопаки торбичката и я промийте с топла вода.

100% суров коноп

Не използвайте сапун, прах за пране или други почистващи препарати, защото това може да отслаби естествените растителни нишки.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: GEO Конопена торбичка за покълване
Вашата оценка