GEO БИО СЛЪНЧОГЛЕД за покълване 80 г

Наличен
SKU
540225
4,30 лв.
  • Ние сме реални магазини.
  • Стоката е налична и в годност.
  • Информацията е актуална.
  • Поддържаме постоянна и добра цена на продуктите.
  • Може да се консултирате с нашите специалисти с медицинско образование.
Сподели

GEO
Слънчоглед за покълване

Слънчогледът се нуждае от много вода, за да покълне. Освен че са много вкусни, покълналите семена осигуряват изобилие от хранителни вещества – фосфор и калций за здрави зъби и кости, добро разграждане и усвояване на мазнините и простите захари, магнезий за тонус на мускулите, калий за нервната система, желязо и мед за червените кръвни телца.
Кълновете от слънчоглед съдържат 30% протеин – композиция, характерна повече за храните от животински произход (толкова голямо количество е изключително трудно да се набави от растителен източник).
Слънчогледът покълва за 4-6 дни, като люспиците падат естествено от вече покълналото семе. Вкусът е хрупкав и сочен – не може да бъде сбъркан с нищо друго.

Характеристики
Тип продукт: БИО СЕРТИФИЦИРАН
Mарка: BAVICCHI
Баркод: 8003419011485
Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка (от лен или коноп) и в стъклен буркан. Промивайте семената по 2-3 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.
Семена слънчоглед.
Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и др.
Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: GEO БИО СЛЪНЧОГЛЕД за покълване 80 г
Вашата оценка