GEO БИО СЛЪНЧОГЛЕД за покълване 80 г

Наличен
SKU
540225
4,80 лв.
Сподели

GEO
Слънчоглед за покълване

Слънчогледът се нуждае от много вода, за да покълне. Освен че са много вкусни, покълналите семена осигуряват изобилие от хранителни вещества – фосфор и калций за здрави зъби и кости, добро разграждане и усвояване на мазнините и простите захари, магнезий за тонус на мускулите, калий за нервната система, желязо и мед за червените кръвни телца.
Кълновете от слънчоглед съдържат 30% протеин – композиция, характерна повече за храните от животински произход (толкова голямо количество е изключително трудно да се набави от растителен източник).
Слънчогледът покълва за 4-6 дни, като люспиците падат естествено от вече покълналото семе. Вкусът е хрупкав и сочен – не може да бъде сбъркан с нищо друго.

Характеристики
Тип продукт: Био сертифициран
Mарка: Geo
Баркод: 8003419011485
Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка (от лен или коноп) и в стъклен буркан. Промивайте семената по 2-3 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.
Семена слънчоглед.
Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и др.
Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: GEO БИО СЛЪНЧОГЛЕД за покълване 80 г
Вашата оценка