GEO БИО ЛЮЦЕРНА за покълване 40 г

Наличен
SKU
540223
Специална цена 4,30 лв. Редовна цена 4,80 лв.
Сподели

GEO
Люцерна за покълване 40 g

Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесeн за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение.
Люцерната произхожда от Армения. Думата на арабски означава „баща на всички храни”. Семената са тъмни и миниатюрни. Люцерната погрешно се счита за зърнена култура - всъщност принадлежи към бобовите растения (известни още като варива).
Това са най-богатите на хранителни вещества кълнове: източник са на витамин А, C, E, В-комплекс, минерали като калций, фосфор, магнезий, калий, желязо и елементи като селен и цинк. В състава им влиза също малко познатият витамин К, който подпомага съсирването на кръвта, предпазва от кръвоизливи и намалява риска от спонтанен аборт. Благодарение на високото си съдържание на манган, семената от люцерна повлияват много добре състояния като артрит, ревматизъм и диабет.

Характеристики
Тип продукт: Био сертифициран
Mарка: Geo
Баркод: 8003419011324
Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка (от лен или коноп) и в стъклен буркан. Промивайте семената по 2-3 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. На 4-ия ден от покълването ги разположете така, че да имат достъп до непряка слънчева светлина – това ще повиши производството на хлорофил. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.
Люцерина семена.
Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.
Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: GEO БИО ЛЮЦЕРНА за покълване 40 г
Вашата оценка