GEO БИО ЛЕНЕНО СЕМЕ за покълване 80 г

Наличен
SKU
540227
4,80 лв.
Сподели

GEO
Ленено семе за покълване

Най-големият проблем не само при лененото семе, но и при всички семена, е, че природата ги е създала така, че да запази енергията им, докато се посадят и са готови да започнат да зреят. Това означава, че има определен механизъм, който пречи те да „покълнат” в друга среда освен почвата – например храносмилателния тракт на животните и хората. Когато се напоят, веществата, които пречат на този процес, се разтварят във водата – това са т.нар. инхибитори. Започва освобождаването на хранителните вещества, които сe съхраняват в спящото семе. За човека това означава, че едно и също количество покълнало семе ще е с много по-висока хранителна плътност и усвояемост от същото количество сурови семена.
Покълналото ленено семе е богат източник на протеин (подобен по състав на протеина в соята), алфа-линоленова киселина и омега 3 незаменими мастни киселини. Съдържа холин, калций, магнезий, желязо и фосфор, както и малки количества витамини от група B, витамин C, E и бета-каротен.

Характеристики
Тип продукт: Био сертифициран
Mарка: Geo
Баркод: 8003419011775
Накиснете семената във вода със стайна температура. След 5-10 минути те ще започнат да образуват слуз (желатин). Ако използвате уред за покълване с таблички, уверете се, че сте разпределили равномерно семената заедно с образувалия се желатин. Промивайте семената веднъж на ден, докато се покажат първите малки листенца, след това увличете до 2-3 пъти на ден. Оптималното време за покълване е 24 часа. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.
Ленено семе.
Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап
Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: GEO БИО ЛЕНЕНО СЕМЕ за покълване 80 г
Вашата оценка