GEO
Ленено семе за покълване
Най-големият проблем не само при лененото семе, но и при всички семена, е, че природата ги е създала така, че да запази енергията им, докато се посадят и са готови да започнат да зреят. Това означава, че има определен механизъм, който пречи те да „покълнат” в друга среда освен почвата – например храносмилателния тракт на животните и хората. Когато се напоят, веществата, които пречат на този процес, се разтварят във водата – това са т.нар. инхибитори. Започва освобождаването на хранителните вещества, които сe съхраняват в спящото семе. За човека това означава, че едно и също количество покълнало семе ще е с много по-висока хранителна плътност и усвояемост от същото количество сурови семена.
Покълналото ленено семе е богат източник на протеин (подобен по състав на протеина в соята), алфа-линоленова киселина и омега 3 незаменими мастни киселини. Съдържа холин, калций, магнезий, желязо и фосфор, както и малки количества витамини от група B, витамин C, E и бета-каротен.
Характеристики
Тип продукт: | Био сертифициран |
---|---|
Mарка: | Geo |
Баркод: | 8003419011775 |