EUCERIN KIDS SENSITIVE PROTECT SPF 50+ Спрей за деца 250 мл

Изчерпан
SKU
490749
Специална цена 44,10 лв. Редовна цена 51,90 лв.
Сподели

EUCERIN KIDS
SENSITIVE PROTECT SPF 50+
Слънцезащитен спрей за деца
250 мл


UV светлината е основната причина за изгаряне, но високоенергийната видима (HEVIS) светлина също може да предизвика образуването на свободни радикали, които допълнително натоварват кожата.
ЮСЕРИН детски спрей с помпа Sensitive Protect SPF 50+ е слънцезащитен продукт за деца, специално формулиран за успокояване на чувствителната кожа и я защитава от изгаряне и дългосрочно увреждане, причинено от слънцето. Също така е подходящ за атопична кожа. Advanced Spectral Technology комбинира широколентови и фотостабилни UVA/UVB филтри1 за много висока защита от UV с Ликохалкон А, за да неутрализира свободните радикали, причинени от UV и HEVIS светлината.

Слънцезащитният крем за деца също така съдържа глициритинова киселина, която спомага механизмите на кожата за възстановяване на ДНК. Без съдържание на ароматизатори и изключително водоустойчива, формулата съдържа и технологията `Anti-Stain After Wash’* на Eucerin и се предлага като лесен за нанасяне спрей с помпа.

Eucerin детски слънцезащитен спрей с помпа Sensitive Protect SPF 50+ е подходящ за чувствителната детска кожа, включително при атопичен дерматит, което е доказано в клинични и дерматологични проучвания.

*Спомага за намаляване на петната от слънцезащитен продукт след пране.

Характеристики
Mарка: Eucerin
Баркод: 4005800322440

Три стъпки към оптимална защита от слънцето

1. Изберете правилния продукт

Изберете продукт, който осигурява правилното ниво на защита от слънцето за детската кожа. Той трябва да е специално формулиран за чувствителната детска кожа и подходящ за възрастта на детето.

 

2. Използвайте правилното количество

Покривайте младата кожа със защитно облекло, когато е възможно, и използвайте достатъчно слънцезащитен продукт върху непокритите зони от кожата.

Наскоро проведено проучване на Eucerin2 показва, че 88% от родителите използват по-малко от препоръчителното количество продукт върху децата си.

За всяка от номерираните зони по тялото по-долу препоръчваме да използвате съответното количество спрей според възрастта:

Възраст 3-5: Приблизително 3 пръскания от продукта на зона
Възраст 6-10: Между 3 и 5 пръскания на зона
Възраст 10+: Между 4 и 7 пръскания на зона
Зоните са:

1. Лице и шия
2 & 3. Ръцете
4. Гърди
5. Корем
6 & 7. Горната част на краката (отпред и отзад)
8 & 9. Долната част на краката (отпред и отзад) плюс стъпалата
10. Раменете и горната част на гърба
11. Долната част на гърба
Спреят може да се държи много близо до тялото. Когато нанасяте продукт по лицето, първо пръснете в дланта си и след това нежно нанесете по лицето на детето.

3. Нанасяйте навсякъде

Уверете се, че всички изложени зони са защитени. Някои части лесно се пропускат. Не забравяйте зоната зад ушите, врата, гърба и раменете, както и дланите и стъпалата, задната част на ръцете и по ръба на банския.
Резултатите от проучването на Eucerin2 за ефективното нанасяне на слънцезащитен крем са показани на аватар. Проучването показва, че средно 6.6% от детското тяло са недостатъчно защитени от слънцето. Червеният цвят на диаграмата показва зоните, които са най-малко покрити със слънцезащитен продукт, а интензивността на червеното зависи от броя на децата, които не са правилно защитени в тази зона.

 

 

2 Проучване на Beiersdorf „Нанасяне на слънцезащитен продукт и поведение на родителите за защита от UV”, Д. Рогенкамп и колектив, публикувано на 27-мия Конгрес EADV през 2018 г. в Париж, Франция. Плакат P1684. Участници: 17 деца и 17 възрастни, нанасящи слънцезащитен продукт върху децата си.

Aqua, Alcohol Denat, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Triazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Isopropyl Palmitate, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Glycerin, Microcrystalline Cellulose, Cellulose Gum, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Glycyrrhetinic Acid, Xanthan Gum, C18-38 Alkyl Hydroxystearoyl Stearate, Copernicia Cerifera Cera, Hydrogenated Rapeseed Oil, Cetyl Palmitate, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Hydroxyacetophenone, Trisodium EDTA

 

Списъкът със съставки може да бъде променен. Винаги проверявайте състава на опаковката.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: EUCERIN KIDS SENSITIVE PROTECT SPF 50+ Спрей за деца 250 мл
Вашата оценка