ARMINA БИО Етерично масло Цитронела (Cymbopogon nardus) 5мл

Наличен
SKU
790481
4,80 лв.
  • Етерично масло от Цитронела
  • Репелент против комари, мухи
  • Затопля тялото
  • Влияе благоприятно на кожата
  • Предпазва от инфекции
  • Подпомага заздравяването на тъканите
  • Подобрява храносмилането
  • Ускорява отслабването
  • Действа благоприятно при хрема и настинка
  • Премахва напрежението и болките в мускулите
  • 10 мл
Сподели

ARMINA Армина БИО Етерично масло Цитронела (Cymbopogon nardus). Маслото от цитронела е отличен репелент против насекоми - комари, мухи, мравки и пълзящи насекоми. Използва се в ароматерапията, за арома лампа и дифузер, за масаж в комбинация с базово масло. Затопля тялото и действа на емоционално ниво. Влияе изключително добре на кожата. Използва се като основна съставка в слънцезащитната козметика, лосиони, сапуни, дезодоранти и парфюми. Маслото от цитронела преотвратява инфекциите и подпомага заздравяването на тъканите, защитава от тетанус и други опасни заболявания. Прието вътрешно маслото от цитронела подпомага работата на храносмилателната система и ускорява процеса на отслабване. Подсилва мускулите на стомаха и действа тонизиращо. Има отличен детоксикиращ и диуретичен ефект, пречиства мастните натрупвания и токсините. Регулира месечния цикъл при менструални проблеми и усилва менструацията. Връща нормалния ритъм при жени с проблемен месечен цикъл. Свежият аромат на цитронелата действа благоприятно при хрема и настинка. Премахва главоболието и умората. Употребата на маслото в дифузер или аромалампа облекчава редица респираторни проблеми. Може да се прилага в комбинация с масла от евкалипт и мента. Увеличава циркулацията на кръвта и има загряващ ефект. Помага при бронхиална астма, хроничен бронхит, грип, ОРЗ, исхемична болест на сърцето, повишена температура, безсъние, ревматизъм, меланхолия, раздразнителност, неврастения, мигрена, понижена физическа и умствена способност, артериална хипертония и вегетативно-съдова дистония. Маслото от цитронела влияе отлично върху състоянието на кожата. Балансира кожното pH, помага при акне и прекомерно омазняване. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с масла от евкалипт и мента. Влага се в редица слънцезащитни продукти. Подходящо е и за деца. Маслото от цитронела е подходящо за масаж. Премахва напрежението и болката в мускулите. Прилага се успешно при алергични дерматози като псориазис, екзема, невродермит и т.н. Цитронелата може да се използва и за дезинфекция в домакинството. Премахва лошите миризми и оставя свеж аромат. 

Характеристики
Тип продукт: Био сертифициран
Баркод: 3800500014470

Срещу комари: 
Накапете в 200 мл чиста дестилирана вода 25-30 капки от маслото.
Разклатете добре и намажете откритите части на тялото.
Действието на цитронелата продължава до 4 часа след нанасяне.
При рани: 
Сложете няколко капки върху бинт или марля и наложете раната.
При проблеми с кожата (акне и прекомерно омазняване): 
Може да се използва самостоятелно или в комбинация с масла от чаено дърво, лайка или лавандула.
Разтворете 2 капки в базово масло, капнете от сместа върху тампон и почистете лицето.
Продължете с тоник за лице.
За масаж: 
Комбинирайте няколко капки с базово масло.

100% масло от цитронела (Cymbopogon winterianus)

Дръжте далече от деца!
Маслото не предизвиква алергии и раздразнения, но е добре да се направи тест за свръхчувствителност преди употреба, например върху вътрешната част на дланта.
При проява на странични реакции, преустановете употребата на продукта!
Пазете от контакт с очите!
След употреба изхвърлете празната опаковка в контейнера за рециклиране!
Не трябва да се употребява нито вътрешно, нито върху кожата по време на бременност. Може да се използва единствено като ароматерапия в малки количества след 5-я месец.

Напишете вашето мнение
Оставете мнение за: ARMINA БИО Етерично масло Цитронела (Cymbopogon nardus) 5мл
Вашата оценка