birena_maq1
12.02.2018

Бирената мая

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Когато сте категорично против промишлено произведените хранителни добавки, бирената мая е вашето решение за набавяне на важни витамини и минерали.

Какво представлява тя

Тя е съпровождащ продукт на производството на бира и се получава чрез ферментацията на зърнени храни под въздействието на дрожди от вида Saccharomyces cerevisiae. Дрождите се отделят, смилат се и се изсушават по специален начин. В получената субстанция се запазват в максимална степен пептидите и аминокиселините, липидите и мастните киселини, витамините, минералите и сложните биоактивни вещества.

Бирената мая може да е на люспи, на прах или пресована в таблетки.

Най-важните съставки в бирената мая

Отличително при този природен продукт е, че полезните съставки са включени в естествен биоактивен комплекс и така взаимно улесняват пълноценното си усвояване от човешкия организъм.

Трудно може да се намери друга храна, в която да се съчетават почти всички витамини от В комплекс (В1, В2, В3, B5, В6, B9, B12) с най-важните минерали и микроелементи – желязо, калий, калций, цинк, фосфор, манган, магнезий и др. При това бионаличността им е повече от добра.

birena_maq

Ползите от приема на бирената мая

Подобрява обмяната

Свойството на бирените дрожди да укрепват човешкия организъм и да подобряват здравето му е известно много отдавна. Народната медицина ги сочи като едно от най-добрите средства за повишаване на теглото след боледуване или изтощение. Това се случва поради оптимизиране на метаболизма, което пък затруднява трупането на излишни килограми. В комбинация с балансирано хранене и физическа активност, води дори до здравословно отслабване.

Смята се също, че бирената мая понижава лошия холестерол и нивото на кръвната захар.

Много добро допълнение е към менюто на вегетарианците и веганите, които изпитват трудности при набавяне на доста от жизнено важните вещества.

Укрепва имунитета

Народните лечители са давали мая при различни инфекциозни заболявания; голямо умствено и физическо натоварване, което днес бихме определили като стрес; при преумора и изтощение. Смята се, че тя балансира и укрепва имунната система. Изследователите имат интересна теория, която обяснява това действие. Те предполагат, че имунните клетки повишават функционалността си, като си присвояват фрагменти от дрождите, останали в маята. Но тепърва се очаква потвърждението на това научно предположение.

birena_maq2

Заздравява косата, кожата и ноктите

Бирената мая е отдавнашно средство за разхубавяване. Така че, ако я приемате, освен здравословните ползи, получавате като бонус буйна лъскава коса, здрави красиви нокти и свежа, жизнена кожа. Препоръчва се за облекчаване на акнето. Съвременните изследвания доказват, че това се случва благодарение на витаминния В комплекс, който на практика контролира и подобрява всички функции на кожата. Благотворно действие имат също желязото, медта и цинкът.

Подобрява спортната форма

Бирените дрожди са добър източник на протеини. Това от една страна засища и озаптява апетита, от друга – носи сериозни ползи за мускулите. Витамините и минералите активират енергийните процеси и подобряват формата и издръжливостта.

Витамините от В комплекс са важни за състоянието и работата на нервната система и мозъка, за пълноценното функциониране на целия организъм.

Времето за прием на бирена мая винаги е подходящо. Опитайте!

 

 

Етикети:

Сподели:

Остави коментар