bio_sapun1
26.01.2018

Био сапунът

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Сапунът – независимо дали твърд или течен, присъства неотменно в ежедневието ни. Обръщаме по-сериозно внимание на качествата му, ако имаме чувствителна кожа или други кожни проблеми. Но той може да поднесе много, и то неприятни, изненади.

Всеизвестно е, че сапуна изсушава кожата. Използваните агресивни миещи вещества повече или по-малко проникват през нея и я увреждат. Могат да предизвикат алергии и нарушения във нейните функциите. В същото време за разпадането им са необходими понякога стотици години. Натрупват се в почвата и водите и често, без да разберем, се връщат обратно при нас – в храната, във водата, във въздуха.

 

Био сапунът – безвредната алтернатива

Това е продукт, произведен по строгите изисквания на стандартите за био (органик) козметика. Използваните суровини са натурални, с контролиран произход от сертифицирани производители. Те се преработват по щадящ начин, който запазва максимално полезните им свойства. Дори опаковките се подлагат на контрол и са био разградими. Продуктите не изискват убиване на животни и не се изпитват върху животни. Не нанасят щети на природата.

Био сапунът е безвредната алтернатива за поддържане на ежедневната хигиена. Той е изключително нежен към кожата и можете да му се доверите напълно.

 

Какви ползи ви носи употребата на био сапун

С него почиствате кожата си без риск от увреждане на защитния и хидро-липиден слой. Не я изсушавате, не предизвиквате раздразнения.

Подхранвате и хидратирате кожата в дълбочина, подкрепяте нейните собствените жизнени функции.  Така я правите по-здрава и по-устойчива на външните влияния.

Оптимизирате вътрешния баланс на кожата и детокс процесите. Успокоявате я, омекотявате и изглаждате.

Радвате се на свежа, красива кожа с равен тен, еластичност и блясък.

bio_sapuni

Специфични ползи

Те се определят от вложените в конкретния продукт етерични масла, билкови екстракти, мед, ексфолиращи частици и други добавки. Могат да се изразяват в:

 

  • потискане на възпалителните процеси и стимулиране на обновителните, което действа добре при акне, пърхут и други кожни проблеми
  • контрол върху работата на мастните жлези и нормализиране на секрецията на себума;
  • стягане и разглаждане на кожата, забавяне формирането на бръчици;
  • активиране на кръво- и лимфообращението, което води до повлияване на целулита и др.

 

За кого е препоръчителен био сапунът?

На практика – за всички. С него можете да къпете бебето си и да почиствате чувствителната кожа на попорасналото хлапе. Незаменим е за проблемната тинейджърска кожа. Запазва за дълго свежестта в младежките години и красотата в зрелите.

Обикновено повече го използват жените, но ще е от полза и за изтерзаната от всекидневното бръснене кожа на мъжете.

Когато купувате био сапун, четете не само съставките, но задължително търсете щемпела на сертифициращата организация.

Етикети: , , ,

Сподели:

Остави коментар