chetki_za_grim
24.01.2018

Грижи за четките за грим

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Полагате ли специални грижи за четките си за грим или не ви е хрумвало? Знаете ли, че съвсем не е достатъчно след употреба просто да ги върнете обратно в калъфа или чантичката им? Необходимо е да ги почиствате периодично по две причини:

1) за да не си навлечете някой здравословен проблем – особено що се отнася до четките, с които нанасяте грим на очите си;

2) за да ги ползвате по-дълго.

Четките за грим, които не се почистват редовно, са благодатна среда за развитие на бактерии. Натрупаните остатъци от грим, наслоеният прах и мъртви клетки пък  затрудняват нанасянето на нови сенки, пудра, фон дьо тен.

Колко често трябва да се почистват четките?

Четките, с които нанасяте грим върху и около очите – 2 пъти месечно.

Всичко останали – веднъж месечно.

chetki_za_grim1

Как се почиства четката за грим?

1. Слагате на ръката си капка шампоан или течен сапун.

2. Втривате я внимателно в главата на четката. Дръжте се с нея така, все едно е собствената ви коса – не дърпайте, не скубете, не късайте, масажирайте. Почистете нежно всяко снопче косми, като започвате от основата и вървите към върха му.

3. Поставете я под несилна струя вода, за да я изплакнете. Нека върховете на космите сочат надолу. Така в основата ѝ, където лепилото държи космите за четката, ще попадне съвсем малко вода.

4. Пригладете косъмчетата, постелете чиста кърпа и оставете четката да легне върху нея – да съхне. Уверете се, че космите ѝ висят във въздуха, а не лежат на кърпата. Не е добра идея да я оставяте някъде с главата нагоре, защото все още в основата ѝ може да попадне вода и да я съсипе. Възможно е също и снопчетата косми да се разтворят на всички страни. Четката ще загуби формата си и пак ще е неизползваема.

5. Уверете се, преди да я приберете в калъфа/несесера си, че четката е наистина суха. В противен случай тя ще започне да мирише лошо, а и средата става благоприятна за развитие на бактерии.

Това е всичко. Няма да ви отнеме повече от 5 – 10 минути да се погрижите за вашите четки за грим. Направете го. 

Етикети: , , , ,

Сподели:

Остави коментар