прополис
12.10.2017

Прополис

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Прополисът – естествен антибиотик и имуностимулатор!

 

Прополисът е уникален лечебен антибактериален и имуностимулииращ агент, източник на огромен набор от ценни нутриенти. Химическият състав на прополиса включва над 300 натурални съединения, включително аминокиселини, кумарини, фенолни алдехиди, полифеноли, секвитерпенови хинини и др. Суровият прополис се състои приблизително от 50% смоли, 30% восъци, 10% етерични масла, 5% прашец и 5% различни по вид органични съединения.

Прополисът притежава доказани антимикробни, антиоксидантни, противоязвени и антитуморни ефекти, и има широк спектър на действие:

- Изследванията са категорични, че прополисовият екстракт има силно оздравяващ ефект върху имунната система; намалява риска от простуда и съкращава времето за възстановяване, когато тя вече е факт.

прополис 2

- Има добре изразен антихистаминов ефект, въздействащ превантивно срещу повечето алергични прояви.

- Отличава се с висока противогъбична активност: срещу 40 различни щама гъбички, включително Candida albicans.

- Много изследвания показват, че прополисът потиска възпроизвеждането както на HSV-1, така и на HSV-2.

- Противодейства на паразитни инфекции, включително при гиардиаза, която се причинява от микроскопичния паразит Giardia lamblia. Установено е, че в тези случаи екстрактът от прополис подобрява състоянието до 52%.

- Установено е, че приемът на 500 mg екстракт от пчелен прополис два пъти дневно в продължение на шест месеца може да доведе до подобрения в състоянието на жени с репродуктивни проблеми.

 

Прополис на Natural Factors – 100% пчелен прополис от кошер на медоносна пчела!

Прополисът на канадската компания Natural Factors се отличава с изключително качество и чист състав. Той е уникален източник на биофлавоноиди и други ценни вещества с осезаем ефект върху организма.

121019Прополис 500 mg е част от специалната серия пчелни продукти Enriching Bee Factors® на Natural Factors. Прополисът на Natural Factors се добива от северните пчелини, където дърветата произвеждат най-висококачествените смоли!

- Всяка капсула от 500 mg съдържа 2: 1 екстракт от 100% пчелен прополис.

- Екстрактът е богат на хранителни вещества, включително на антиоксиданти във висока концентрация.

- Източник на естествено срещащи се витамини, минерали, флавоноиди и витамини В.

- Подобрява имунната функция.

- С добре изразени антибактериални и противовъзпалителни свойства.

 

Продуктът е преминал през строги тестове за контрол на качеството и гарантирано не съдържа замърсители! Не съдържа изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, нишесте, пшеница или мая.

Етикети:

Сподели:

Остави коментар