Фусили
04.09.2017

Рецепта за фусили от нахут с гъби и пармезан

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Искате да сте в добра форма, имате проблеми с храносмилането, бременна сте или просто ви се ще да разнообразите менюто си? Сгответе си фусили от нахут. Те са много вкусни (ако обичате хумус например, със сигурност ще харесате и тях) и освент ова са полезни за здравето.

Нахутът е с високо съдържание на фибри, магнезий, желязо, фолиева киселина, калий, витамин В6 и витамин С. Освен това е с нисък гликемичен индекс. Именно поради тази причина е полезен за тези, които искат да отслабват, за бременни, за хора с проблеми с храносмилането.

Ние ви предлагаме бърза, лесна и вкусна рецепта за фусили от нахут с гъби и пармезан.

Необходими продукти

Фусили от нахут – можете да си ги направите сами у дома, но ще е по-лесно да ги купите готови. При нас ще намерите био спагети от нахут на Dalla Costa.

4 – 5 по-големи гъби

1 голяма скилидка чесън

3 супени лъжици зехтин

5 – 6 супени лъжици домати

сол, черен пипер, мащерка

пармезан

 Фусили

Начин на приготвяне

Слагате фусилите във вряща вода със щипка сол. Изчаквате 7 – 8 минути или докато станат готови, отцеждате ги от водата и ги местите в друга тенджера.

Нарязвате гъбите и ги задушавате с малко масло.

Обелвате чесъна и го счуквате в хаванче. Обърквате го със зехтина и го добавяте към гъбите. След това прибавяте доматите и наливате малко от водата, в която сте варили фусилите. Добавяте солта, черния пипер и мащерката. Оставяте всичко да покъкри заедно 5 минути.

Заливате фусилите със соса и отгоре поръсвате с предварително рендосания пармезан.

Да ви е сладко!

 

 

 

Сподели:

Остави коментар