Сладкиш
30.08.2017

Кекс с царевично брашно и смокини

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Добра идея е през лятото да наблягате повече на плодовете и фрешовете. И въпреки това, ако ви се дояде нещо сладко, не се измъчвайте, поглезете се. Хапването на сладкиш веднъж седмично няма да увеличи килограмите ви, но пък ще ви накара да се чувствате добре.

Предлагаме ви рецепта за кекс с царевично брашно и смокини. Много е вкусен!

Царевичното брашно е истинско спасение за хората, страдащи от цьолиакия, които искат да похапнат нещо тестено, защото е без глутен. Богато е на фибри, витамин В, цинк, желязо, фосфор, калий, цинк, мед и селен. Засища ви по-бързо, което значи, че хапвате по-малко, веществата в него помагат за регулиране нивата на кръвната захар и холестерола и са важни за укрепване на имунната система.

Опитвали сте го най-вероятно под формата на качамак. Пробвайте и рецептата за кекс с царевично брашно – ще си оближете пръстите!

Сладкиш

Необходими продукти

1 ½ масло – от малките, по 250 грама

1 чаена чаша захар

1 ½ чаена чаша царевично брашно

1 супена лъжица мед

2 супени лъжици прясно мляко (с висока масленост)

3 яйца

1 ванилия

1 бакпулвер

пресни смокини

 

Инструкции за приготвяне

В една купа слагате брашното, маслото, захарта и меда. Разбърквате, докато се получи хомогенна смес. След това добавяте трите яйца, ванилията, бакпулвера и прясното мляко.

Изсипвате сместа в предварително намаслена тавичка или форма за кекс. Измивате смокините, нарязвате ги на парчета и ги поставяте отгоре. Печете на силна фурна, предварително загрята, 15 до 30 минути.

Вадите, нарязвате, изчаквате да изстине и похапвате.

 

Добър апетит!

Етикети:

Сподели:

Остави коментар