Здраве
19.07.2017

Аптечка за път- какво да вземем?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Отново е лято и отново е време  за така чаканата почивка.  Но когато има намесени  и деца- положението леко напомня на ,,мисията невъзможна‘‘.  Без значение дали ще почиваме на море или планина, има нещо, без което не можем да тръгнем на път и това е домашната аптечка. Знаем, че всяка година се чудите какво да сложите в нея. Именно това ще бъде и нашата тема днес. Ще Ви представим списък на основните неща, които трябва да присъстват във Вашата аптечка, че нали-  знае ли човек! :)

 1. Нурофен/Панадол под формата на сироп за деца. Задължителни лекарства, които ефикасно повлияват симптоми като: температура, зъбобол, възпалено гърло, болка от различен произход.
 2. Нурофен/Панадол под формата на хапчета за възрастни. Силно препоръчваме присъствието на такъв лекарствен продукт във Вашата аптечка, защото той може да се пребори с болка и неразположение от различен произход.
 3. Виброцил - Един от основните медикаменти, които препоръчваме да вземете. Капки за нос, които облекчават състоянието на запушения нос.
 4. Лопедиум - Много често, когато пътуваме се сблъскваме с така наречения ,,летен вирус”- основен признак за който е диарията. Лопедиум доказано се бори с признаците на стомашно неразположение и нормализира чревната флора.
 5. Фенистил гел - Нежно успокоява кожата след ухапване от насекоми, предотвратява/ намалява сърбежа и обрива. Може да се използва също и при кожни изгаряния.
 6. Витамин C - Желателно е да приемате по една таблетка дневно. Това ще спомогне за поддържане на естествената устойчивост на организма към инфекции.
 7. Физиологичен разтвор - Съветваме Ви да вземете единични дози физиологичен разтвор, за да Ви бъде по-удобно. Препоръчваме всекидневната употреба на продукта за почистване на носните пътища и  клепачите-  както при децата, така и при Вас самите.
 8. Осцилококцинум - Хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван за профилактика и лечение на грипни състояния в начален и клиничен стадий като: температура, втрисане, мускулни болки.
 9. Ефизол - Таблетки за смучене, които могат да успокоят болките, сухотата или неприятното усещане в гърлото.
 10. Кокулин - Хомеопатичен лекарствен продукт, който се използва за профилактика и лечение на прилошаване при пътуване.
 11. Дезинфектант -  Препарат за дизенфекция за ръце, кожа и промиване на рани.
 12. Бочко за деца/ Брос за възрастни - Спрей против комари. Едно от основните неща, които трябва да вземете, когато почивката Ви ще бъде сред природата или свързана с открити пространства.
 13.  Пластир, лейкопласт, памук и бинт за превързване на рани- задължително присъствие във всяка една аптечка.

И след като сме подготвили аптечката- пожелаваме Ви незабравимо лято изпълнено с много усмивки, слънце и неповторими моменти! :)

 

 

 

Сподели:

Остави коментар